Menu

Sarah Jacobsen: En hård men god forårssæson

image - Det er dejligt at få tilkendegivelsen på den måde efter en hård – men god – forårssæson, fortæller Sarah Jacobsen.
29. juni 2018 kl. 12:00
Forårets Spiller i Odense Q, Sarah Jacobsen, reagerer på kåringen og ser tilbage på den netop overstået halvsæson i 3F Liga-slutspillet.

Der var masser af spænding i luften, da vi tidligere på måneden stemte om Forårets Spiller i Odense Q. Efter et tæt kapløb mellem de 5 nominerede gik prisen til keeper Sarah Jacobsen, som i foråret har været godt beskæftiget over for den stærke offensive modstand i 3F Liga-slutspillet.

Med en kombination af flotte redninger, stor rutine og stærkt lederskab har hun jævnligt markeret sig som en af holdets mest iøjnefaldende Odense Q'ere, og vi har taget en snak med Forårets Spiller, der her ser tilbage på en stor halvsæson i klubben.

Du løb med titlen som Forårets Spiller i Odense Q. Hvordan føltes det?

- Jeg synes, det er fedt at blive kåret af fanklubben, spillere, trænere og hvem der ellers har været inde at stemme. Det er dejligt at få tilkendegivelsen på den måde efter en hård men god – forårssæson. Og så er jeg glad for at finde ud af, at det måske alligevel ikke har være helt så skidt, som man til tider har følt. 


Hvordan har du oplevet din egen udvikling i løbet af foråret?

- Jeg synes, at jeg har udviklet mit luftspil en del. Og fx i Kolding-kampen er jeg tre gange ude af feltet for at heade bolden væk i ren Neuer-stil. Det er ikke noget, jeg har gjort mig så meget i tidligere, men det vidner bare om, at der hele tiden sker noget med min udvikling. Og i en alder af 26 er det en fed følelse at have.


Hvad husker du bedst fra forårssæsonen '18 i Odense Q?

- Noget af det, der står allerklarest, er vores pokalkamp mod FC Damsø, hvor det hele blev afgjort efter straffespark. Ikke at jeg var specielt aktiv i løbet af selve kampen, men jeg var der, da det var min tur til at 'shine'. Den står meget klart for mig. I den anden ende af skalaen har vi et par store nederlag til Fortuna Hjørring og Brøndby. Det er aldrig sjovt at tabe – uanset hvad – men at lukke 15 mål ind over to kampe er noget, som jeg helst ikke vil opleve igen.


I har været nødt til at rokere en del rundt i bagkæden, bl.a. som følge af en længere skadespause til centerforsvarer Sille Struck. Hvordan har I tacklet den omstilling?

- Det har været svære omstændigheder, men overordnet set har vi løst det godt, synes jeg. Men selvom vi er lykkedes på nogle fronter, har det helt naturligt skabt noget usikkerhed, at vi ikke har kunnet spille med samme forsvarskonstellation i mere end et par kampe ad gangen.


Hvordan er det kommet til udtryk i kampene?

- Man ved ikke helt præcis, hvor man har hinanden på samme måde. Det har betydet, at vi måske har været mere påpasselige i vores spil omkring eget felt. Og det samme gælder i forhold til rollefordelingen, hvor en spiller som Line Munk har været nødt til at tage sine forholdsregler i nogle faser af kampene. Når Sille kommer tilbage fra sin skade, får vi igen en mere eller mindre fast bagkæde, og det tror jeg vil gavne os. Der skal selvfølgelig hele tiden være konkurrence om pladserne, men det er også vigtigt, at vi får opbygget den rette kontinuitet i defensiven. 


I forårets sidste kamp taber I 3-1 i Kolding. Hvordan ser du tilbage på sæsonens sidste optræden?

- Rent spilmæssigt matcher vi Kolding rigtig godt, men vi laver desværre nogle store personlige fejl i 1. halvleg, som hægter os lidt af. Men vi slipper for en gangs skyld håndbremsen og får spillet noget flot fodbold i løbet af kampen. Og så fik vi endelig scoret igen efter en lille pause på den front.

Vi ønsker Sarah et stort tillykke med prisen, og ser frem til flere store præstationer på den anden side af sommerferien.

I morgen tager vi et nærmere kig på Hold 2, der afsluttede et spændende forår med svære kampe i både Albaniserien og Albanipokalen.

Luk