Odense Q sejrede i målrig affære

image
15. oktober 2016 kl. 17:02
Lørdag bookede Odense Q sæsonens første hjemmebanesejr, da man besejrede oprykkerne fra Varde med 5-1.

Der var forhåbninger om tre point på kontoen i det odenseanske, da 3F Ligaens aktuelle bundprop, Varde, gæstede Marienlystcentret lørdag formiddag. Odense Q vandt 4-0 i det omvendte opgør i august måned, så vestjyderne havde i den grad noget at revanchere i dagens kamp.

I kampens indledning var hjemmeholdet på bolden i store perioder, men det var alligevel gæsterne, som først kom rigtigt tæt på, da de i flere omgange fik spillet sig bagom den odenseanske bagkæde i løbet af det første kvarter. Manglende kvalitet i de afgørende berøringer og afslutninger gjorde dog, at det ikke for alvor brændte på hos Camilla Simonsen og co. i Odense Q-defensiven. Efter godt 18 minutters spil var det hjemmeholdets tur til at bryde igennem. Anfører Tenna Kappel opfangede en dybdestikning i venstre side, og hun sendte bolden forbi Varde-keeperen, men måtte efterfølgende se sin afslutning snige forbi den bagerste målstolpe. Efter en lille halv times spil var den tæt på at være gal i den anden ende, da udeholdet fik sendt bolden i nettet fra tæt hold, men målet blev underkendt for offside. Der var dog ikke meget at rafle om kort før pausen, da Varde tilkæmpede sig et frispark i venstre side, som Jane Jeppesen med hård kraft dirigerede op i fjerneste målhjørne fra ca. 35 meters afstand. Et rystet hjemmehold kunne således – trods et spillemæssigt overtag – gå til pause ved stillingen 0-1, og overraskelsen lå så småt og lurede for oprykkerne fra Varde.

Fra anden halvlegs start var det et tydeligt tændt Odense Q-hold, der dominerede. Spillet blev gradvist skubbet længere og længere frem på banen, og der var i flere omgange tæt trafik i gæsternes målfelt. Det store tryk gav pote efter 54 minutter, da en Varde-forsvarer utilsigtet blokerede en odenseansk afslutning med armen. Dommeren var ikke sen til at dømme straffespark til hjemmeholdet, og en veloplagt Britta Olsen bragte balance i regnskabet, da hun eksekverede sikkert fra 11-meterpletten. Odense Q-maskineriet var sat i gang, og blot to minutter efter tog værterne føringen… En løs bold fandt vej til en tålmodigt ventende Line Munk, og fra 20 meters afstand kanonerede hun en halvflugter op i nettaget til stor jubel og lettelse for det fynske hjemmepublikum.

Og målfesten stoppede ikke her… Michelle Sundahl ville også være med, og få minutter efter udbyggede hun Odense Q-føringen, da hun blev spillet fri på kanten af feltet, inden hun med en velplaceret, følt afslutning sendte bolden ind bag vestjydernes keeper. Med tre scoringer indenfor 6-7 minutters spil var odenseanerne solidt i førersædet, mens Varde havde svært ved at bryde igennem den fynske defensiv, som stod bundsolidt i store dele af opgøret. Kampens tempo faldt en smule henimod den afsluttende fase, men fem minutter før tid kom værterne frem til en god mulighed, da Emilie Henriksen med en resolut afslutning testede vestjydernes keeper. Der resulterede i et hjørnespark, som Annika Hansen tog sig af, og det gjorde hun med bravur. I det lille felt fandt hun Britta Olsen, der kom højest op i duellen og headede bolden i nettet til en odenseansk tremålsføring. Da vi nåede forbi den regulære spilletid, syntes resultatet fastlagt, lige indtil indskiftede Dagbjört Agnarsdóttir opfangede en fejlaflevering tidligt i gæsternes opspil. Med en kvik afslutning fra kanten af målfeltet udnyttede hun, at gæsternes målvogter ikke var kommet på plads efter en igangsætning, og hun lukkede og slukkede det målrige opgør til slutstillingen 5-1.

Alt i alt en underholdende kamp med mange gode elementer fra især hjemmeholdet, der fandt de gode offensive dyder frem i anden halvleg, og sikrede sig det nødvendige resultat. Særligt målene fra Vardes Jane Jeppesen og Odense Q´s Line Munk tåler et gensyn, og begge må bejle til titlen som rundens mål i 3F Ligaen.

Næste kamp for Odense Q i 3F Ligaen er på hjemmebane mod KoldingQ den 29. oktober kl. 13:00.