Odense Q kunne ikke tøjle mestrenes offensiv

image - Vi var ikke gode nok til at omstille os til det, som Brøndby kom med, lyder dommen fra Odense Q-anfører Tenna Kappel.
27. august 2017 kl. 19:53
Sæsonens første udekamp i 3F Ligaen bød på et mærkbart nederlag til mestrene fra Brøndby. Se alle billederne fra det svære opgør og læs mere om lørdagens begivenheder her.

Som opfølgning på onsdagens svære sæsonpremiere hjemme mod Fortuna Hjørring var Odense Q-tropperne på en endnu vanskeligere opgave lørdag eftermiddag, da man ude mødte mestrene fra Brøndby. Her følger et referat af begivenhederne samt et post-match interview med Odense Q-anfører Tenna Kappel.

Brøndby-Odense Q 9-1 (5-1)

1. halvleg

Værterne holdt sig ikke tilbage fra kampens start og var hurtige til at lægge tryk på Odense Q-defensiven. Efter 6 minutters spil faldt den første scoring i opgøret, da sidste sæsons topscorer, Nanna Christiansen, dukkede op ved bagerste stolpe og flugtede værterne i front. Og blot 5 minutter senere øgede Fatima Al-ful til 2-0 for værterne, da hun kom på enden af et veletableret Brøndby-opspil.

Hjemmeholdet fastholdt presset, og efter 19 minutter kom kampens tredje mål, da et indadskruet hjørnespark fra Nanna Christiansen fik lov at passere ind på Odense Q-målstregen. Gæsternes Cecilie Skov fik clearet, men ifølge dommeren havde bolden allerede krydset stregen, og således kom gæsterne på 3-0 trods protester fra Odense Q-lejren.

Halvvejs inde i første halvleg svarede Odense Q-pigerne igen, da Line Munk sendte en lang bold frem mod Tenna Kappel. Odense Q-anføreren gled af på sin modstander og trak ind i feltet, inden hun med en hård, flad afslutning fik reduceret for gæsterne. Den stilling holdt dog kun frem til det 39. minut. Et fladt Brøndby-indlæg fra venstrekanten fandt Maria Hovmark ved forreste stolpe, og hun gjorde det til 4-1 for hjemmeholdet. På vej ind i dommerens overtid fuldbyrdede brøndbyerne en dominerende indsats i de første 45 minutter. Et fladt hjørnespark passerede ind foran mål til værternes Julie Tavlo, som let kunne trille bolden i kassen til pausestillingen 5-1.

2. halvleg

Brøndby-dominansen fortsatte efter pausen, og et kvarter inde i anden halvleg stod værterne for kampens syvende – og flotteste - mål. Unge Sofie Svava trykkede af fra 25 meters afstand, og hun sendte bolden op i det ene målhjørne og sikrede hjemmeholdet en femmålsføring.

Odense Q havde svært ved at rykke spillet frem gennem det meste af kampen. Man formåede momentvist at true Brøndby-defensiven, bl.a. takket være et par helhjertede presaktioner fra de forreste folk, men rigtig farligt blev det sjældent. I stedet kunne hjemmeholdet fortsætte målstrømmen i den anden ende. Tyve minutter før tid fandt Nanna Christiansen plads i dybden og med et lob over en sagesløs Sarah Jacobsen i Odense Q-målet kunne hun gøre det til 7-1. Fem minutter senere kom Nanna Christiansen på tavlen for tredje gang i opgøret, da hun med et hovedstød fra tæt hold fik dirigeret bold ind ved bagerste stolpe.

Med godt et kvarter igen faldt kampens sidste scoring. Hjemmeholdet udnyttede et mindre koks i Odense Q-defensiven, og inde foran mål fik Fatima Al-ful over flere omgange prikket sin anden scoring ind til slutresultatet 9-1 i værternes favør. En svær start for den unge, nysammensatte Odense Q-trup, der dog kan se frem til mere medgørlig modstand i næste uge. Tirsdag møder man KoldingQ på udebane, mens der igen er 3F Liga-bold på hjemmebanen i Marienlyst på lørdag, hvor der venter Odense Q-pigerne et møde med Vejle.

Tenna Kappel: - Var ikke gode nok til at omstille os

Vi tog en snak med Odense Q-anfører Tenna Kappel umiddelbart efter kampen.

Hvordan oplevede du kampen inde på banen?

- Vi bliver overspillet centralt. Brøndby spiller meget op via deres høje backs, og der buldrer de bare igennem og scorer bl.a. et par tidlige mål på det. Vi får ikke rigtigt løst det, og så kører de ellers bare videre med samme plan. Og det gjorde de godt.

Jeres indsats i første halvleg mod Brøndby adskiller sig meget fra det, vi så i de første 45 minutter af premieren mod Fortuna Hjørring. Hvad manglede I mod Brøndby?

- Vi står ikke så godt som hold på banen i dag, og det irriterer mig, at vi ikke kan justere det derinde. Fysisk synes jeg godt, at vi kan være med, så det er nok mest mentalt, vi mangler lidt. Vi var ikke gode nok til at omstille os til det, som Brøndby kom med.

I næste uge venter en udekamp i Kolding om tirsdagen, inden I lørdag tager imod Vejle. Med de første to kampe i baghovedet – hvilke elementer kan I tage med videre?

- At vi har fået tydeliggjort, at vi er nødt til at være der som hold, når vi går på banen, og at vi er nødt til at overholde vores aftaler. Vi skal op i det gear, som vi kun har vist glimt af her i vores første to kampe. Det skal vi finde frem imod Kolding og Vejle, og så skal vi nok hive nogle point hjem der.