Menu

Mathilde Jessen: Dejligt at være tilbage

image - Det er bare dejligt at være tilbage og selvfølgelig også rart at komme på måltavlen i dag, fortæller Mathilde Jessen.
17. februar 2018 kl. 18:27
Læs interview med tilbagevendte Mathilde Jessen, der kom på tavlen i lørdagens 4-1 sejr over Næsby.

Odense Q-pigerne var lørdag på besøg hos Næsby i årets tredje testkamp, som endte med en 4-1 sejr til de bordeauxrøde.

Mathilde Jessen scorede kampens første mål efter knap 20 minutters spil, og blot to minutter senere øgede Sandra Jakobsen til 2-0 for gæsterne. Den føring holdt frem til pausen, men kort inde i 2. halvleg fik Næsby reduceret ved Trine Wengel. I den afsluttende fase scorede Sandra Jakobsen sit andet mål i kampen, inden Malaika Din Hashmi få minutter senere sparkede bolden i nettet til slutresultatet 1-4 i Odense Q’s favør.

Vi tog en snak om med kampens første målscorer, Mathilde Jessen, som i det nye år har fundet tilbage på banen efter et længere skadesforløb.

I vinder 4-1 på udebane mod Næsby. Hvordan oplevede du kampens udvikling?

- Jeg synes, at det er en meget lige kamp, indtil vi får scoret. Og så synes jeg egentlig, at vi sidder på tingene i resten af 1. halvleg. Men vi har altid svært ved at spille mod Næsby, og vi kommer rigtig dårligt ud til 2. halvleg. Vi står lidt på hælene, og det er egentlig fortjent nok, at de får scoret. Midtvejs i 2. halvleg synes jeg, det bliver meget rodet og uden den store struktur på nogen af holdene. Men i de sidste 10-15 minutter kommer kampen tilbage på vores præmisser, og vi får også scoret to mål i den fase. Jeg synes, det er os, der skal vinde kampen i dag, men det er altid svært at spille herude.

Hvad gjorde forskellen i kampen, som du ser det?

- Vi står bedre defensivt, end Næsby gør, og vi får scoret på vores chancer. Et par af vores mål kommer på nogle gode afslutninger, hvor keeperen reelt set ikke kan gøre så meget.

Er der nogle områder, som du føler, I har rykket jer på i forhold til Kalmar-kampen i sidste weekend?

- Jeg synes, at vores defensiv er bedre i dag, end den var mod Kalmar. Og selvom nogle af opspillene glipper, er vi bedre til at få flyttet spillet frem på modstanderens banehalvdel. Det går lidt hurtigere med at spille os fra forsvaret og frem til en reel chance. Men ligesom mod Kalmar synes jeg, at vi indkasserer et mål i en situation, hvor vi bare ikke er klar. Det skal vi forbedre.

Læs også: Odense Q-sejr i tæt testkamp

Du har igen-igen været igennem et længere skadesforløb, men her i det nye år har du både kunnet træne og spille kamp. Hvordan er det at være tilbage på banen?

- Det er helt vildt dejligt. Jeg kan mærke, at det er en anden måde, jeg går til opgaven på nu i forhold til de andre gange, jeg har været ude. Nu nyder jeg meget mere at være en del af det, og jeg kan i højere grad fokusere på at spille fodbold, fordi jeg synes det er sjovt. Jeg tænker ikke så meget på alt muligt andet længere, og det gør bare, at jeg kan nyde det mere. Men jeg er også godt klar over, at der er lang vej til mit topniveau. Jeg håber, jeg med de kommende testkampe og pokalkampen kan spille mig helt klar til turneringsstart. Men det er bare dejligt at være tilbage og selvfølgelig også rart at komme på måltavlen i dag.

Se også vores videoserie fra efteråret, hvor Mathilde fortæller om sin vej tilbage:

Kan du sætte ord på, hvad du mangler for at være tilbage for fuld styrke?

- Jeg synes stadig, at jeg mangler noget med bolden, især når jeg får vendt og skal hurtigt op i fart. Der går det lidt for langsomt fra tanke til handling. Så jeg mangler stadig de 10-20 % for at være dér, hvor jeg gerne vil være. Men jeg er også sikker på, at det nok skal komme med nogle flere kampe og lidt tro på egne evner.

Allerede på mandag spiller Odense Q-tropperne den sidste testkamp inden pokalbraget mod FC Damsø. Det sker på neutral grund i Vejen, hvor vi tørner sammen med Varde. Der er kickoff ved Vejen Idrætscenter kl. 19:30 på mandag.

Luk