Luften gik af ballonen i Hjørring

image
08. oktober 2016 kl. 20:43
Odense Q leverede en fornem første halvleg i det nordjyske, men de forsvarende mestre svarede godt igen efter pausen...

133 tilskuere havde trodset det nordjyske blæsevejr og fundet sig til rette på Bredbånd Nord Arena, hvor Fortuna Hjørring tog imod Odense Q.

1. halvleg

Det var et tydeligt motiveret udehold, som gjorde sig bedst bemærket i kampens indledning, og allerede efter 19 minutters spil var vi vidne til en af kampens allerflotteste sekvenser. Et par hurtige kombinationer i venstresiden skabte plads til Line Munk, der med et veleksekveret indlæg fandt Tenna Kappel i feltet. Med en retningsbestemt brysttæmning dæmpede Kappel bolden for en fremadstormende Britta Olsen, som desværre måtte se sin kraftfulde afslutning stryge tæt forbi mål. I store dele af første halvleg var det odenseanerne, som var toneangivende, og efter 26 minutters spil blev den initiativrige tilgang belønnet... En livlig Sofie Karsberg vristede sig fri på højrekanten og sendte et skarpt indlæg ind i boksen, som dumpede ned foran Britta Olsen og Tenna Kappel tæt under mål. Efter lidt tilfældigt ping-pong imellem de to fik Kappel prikket bolden forbi en prisgivet Fortuna-keeper. Efter målet satte hjemmeholdet sig på boldbesiddelsen, men havde stadig svært ved at trænge igennem det odenseanske forsvar, som også var bakket op af en god portion medvind i de første 45 minutter. Netop som vi nærmede os pausen fik en allestedsnærværende Tenna Kappel sendt Emilie Henriksen i dybden. Hun afsluttede resolut fra højre side af feltet, men Fortuna-keeperen parerede, og sendte en hård ripost ud til gæsternes Britta Olsen, som dog ikke fik tilstrækkelig kontrol over det pludselige tilbud. Således kunne Odense Q – noget overraskende - gå til pause med en etmålsføring efter en af holdets allerbedste halvlege her i efteråret.

2. halvleg

Fra starten af anden halvleg var det Fortuna-kvinderne, der svingede taktstokken, og vi var blot fire minutter inde, da værterne scorede det udlignende mål. Et par hurtige kombinationer i den nordjyske offensiv splittede udeholdets forsvar ad, og Signe Bruun fandt Dominika Conc, som ikke svigtede fra tæt hold. Gæsterne forsøgte at svare hurtigt igen, men – ligesom hjemmeholdet i første halvleg – syntes de stækket af den stærke modvind i det fremadrettede spil. Efter godt en time tog værterne føringen, da et hjørnespark fik lov at passere ubesværet ind i hovedet på Signe Bruun, som let kunne dirigere bolden i nettet fra få meters afstand. En ærgerlig scoring at indkassere for udeholdets defensiv, som indtil da havde spillet upåklageligt. Scoringen gav et yderligere boost til hjemmeholdets spillemæssige overtag, alt imens udeholdet var henvist til meget få minutter på nordjydernes banehalvdel i kampens afsluttende fase. Med 15 minutter igen tromlede indskiftede Janelle Cordia sig igennem i venstre side af feltet, og hun sendte bolden ind bag Odense Q-keeper Camilla Simonsen. Udeholdet fortsatte fighten, men hen imod slutningen var kræfterne så småt ved at slippe op. Det samme var koncentrationen, da Fortuna Hjørring lukkede kampen i overtiden med en halvrodet 4-1 scoring af Caroline Møller i en situation, der mindede en hel del om den, som ledte til værternes 2-1 mål.

Alt i alt en fortjent sejr til hjemmeholdet, som var en anelse dygtigere end gæsterne til at styre spillet i den kraftige medvind og – ikke mindst - at få spilovertaget konverteret til scoringer. Cheftræner Said Sannes vil givetvis være bitter over kampens udvikling som helhed, men han kan også tage en masse positive elementer med fra de første 45 minutter, hvor Odense Q – medvind eller ej – fik kombinationsspillet til at flyde og fungere mod et velorganiseret nordjysk forsvar.

Næste opgave for Odense Q i 3F Ligaen er på hjemmebane mod Varde, og den bliver spillet lørdag den 15. oktober med start kl. 10:30.

Fortuna Hjørring-Odense Q 4-1 (0-1)