Knebent Odense Q-nederlag da KoldingQ kiggede forbi

image
29. oktober 2016 kl. 21:59
Gæsterne fra Kolding tog det afgørende stik i en ellers jævnbyrdig affære...

Lørdag eftermiddag var der både tænding og spænding i luften samt tre vigtige point på spil, da Odense Q tog imod KoldingQ. Mens værterne i sidste runde tog sæsonens første hjemmesejr i 3F Ligaen, kunne gæsterne hente deres femte ligasejr i streg, og tre point var derfor påkrævet i begge lejre, hvis man for alvor skulle holde momentum på efterårssæsonens opløbsstrækning.

1. halvleg

Begge hold var opsatte på at sætte tempoet fra kampens start. Det udmundede i en mindre positionskrig på midten af banen, og kun sporadisk fik de to hold gang i de fremadrettede kombinationer. Alligevel kom Odense Q tæt på allerede efter fem minutter, da Emilie Henriksen erobrede bolden efter en opspilsfejl i Kolding-defensiven... Men trods en fornem et-to kombination med Line Munk på kanten af feltet bliver vinklen for spids for Henriksen, og gæsternes keeper kunne relativt let parere forsøget. 2 minutter var der action i den anden ende, da koldingensernes højre back med en lang aflevering fra midten af egen banehalvdel sendte Lotte Troelsgaard i dybden. Hun fik vristet sig fri af sin direkte oppasser, inden hun med et strakt venstreben prikkede bolden forbi en sagesløs Simonsen i Odense Q-målet. Den tidlige scoring rystede ikke hjemmeholdet, og efter 15 minutters spil kom det næste odenseanske tilbud. Line Munk svingede et frispark ind i boksen, og efter lidt tilfældigheder kom hjemmeholdet i to omgange til afslutning, men ingen af forsøgene kunne trænge igennem muren af spillere foran gæsternes mål. Det havde man bedre held med 7 minutter senere, da Line Munk på fornemmeste vis fandt en fremstormende Anna-Sofie Rosholm, der med den helt rette timing - og en vis finesse - fik dirigeret bolden i mål. Efter udligningen var det gæsternes tur til at vise tænder, og man fik testet den odenseanske defensiv på standardsituationerne og på skud fra distancen. Helt farligt blev det dog ikke, og da det samme gjorde sig gældende i den anden ende halvlegen ud, kunne holdene gå til pause ved stillingen 1-1.

2. halvleg

Det var udeholdet, der kom bedst fra land efter pausen, og i de første ti minutter af anden halvleg sad KoldingQ tungt på tingene. Men trods gode tilbud til både hoved og højreskøjte fik målscorer Lotte Troelsgaard ikke sat et nyt føringsmål ind. Odense Q fik bedre fat, men havde svært ved at lirke Kolding-defensiven op. Derfor var det igen gæsterne, der kom tæt på at tage føringen 5 minutter efter, men Koldingangriberens lob hoppede forbi mål. Vi skulle frem til det 72. minut for at finde kampens næste store højdepunkt, og her var det igen udeholdet, der stak næsen frem. Efter et indlæg fra gæsternes højreside, dumpede bolden ned mellem venner og fjender på kanten af det lille felt, og KoldingQ-indskifter Benedikte Schrøder fik taklet bolden i nettet fra tæt hold, 2-1 til Kolding. Med et kvarter igen satte hjemmeholdet sig på bolden, og spillet blev presset længere frem på koldingensernes banehalvdel, men den sidste kvalitet manglede i afleveringer og afslutninger omkring feltet. Og da man heller ikke slog til på et par indbydende dødboldssituationer i slutfasen, blev det ikke til flere mål i opgøret, og dermed sejrede KoldingQ med samme cifre som i den omvendte kamp tilbage i august.

Næste Odense Q-kamp i 3F Ligaen er på udebane mod BSF lørdag den 5. november kl. 13:00

Woman of the Match: Anna-Sofie Rosholm