Menu

Katrine Jalris: Det var hektisk

image - Det var lidt fra den ene dag til den anden, at jeg blev en del af det her, men det var en rigtig god oplevelse, fortæller Katrine Jalris.
08. februar 2018 kl. 18:48
Odense Q-keeper Katrine Jalris fortæller om sit pludselige indhop i 3F Liga-truppen og om skaden, der kort efter satte en stopper for hendes efterårssæson.

Tilbage i starten af november måned befandt Odense Q sig i en regulær skadeskrise på keeperposten op til den vigtige 1/8-finale i Landspokalen mod Herstedøster IC. Med kort varsel trådte den dengang 20-årige Katrine Jalris til, og hun holdt buret rent i opgøret, som endte med en udesejr på 7-0 til de bordeauxrøde. Men blot en uge efter den hektiske debut sluttede Katrines efterårssæson, da hun brækkede hånden til træning.

Hun er nu tilbage for fuld kraft, og vi tog en snak med den unge keeper om skaden og efterårets pludselige møde med 3F Liga-spillerne i Odense Q.

Først og fremmest - kan du fortælle os lidt om din fodboldmæssige baggrund?

- Jeg kommer fra en lille by, der hedder Vindinge, lige uden for Roskilde, hvor jeg spillede de første 8-9 år. I starten som forsvarsspiller på et drengehold og senere som angriber på et pigehold. Det var først i 8. klasse, efter jeg havde været knæskadet for første gang, at jeg gik hen og blev målmand. Senere var jeg så et år i USA, og da de manglede en målmand på holdet derovre, sprang jeg til. Derefter stod jeg et halvt år i Roskilde, hvor jeg også kom ud i marken at spille. Desværre blev jeg korsbåndsskadet i knæet, så jeg var igennem et længere skades- og genoptræningsforløb, inden jeg begyndte at træne med DanKeepers for at komme i form igen. Og nu er jeg så målmand her i Odense Q.

Hvordan føltes det at træde ind i Odense Q-truppen midt i sæsonen og med så kort varsel, som det var tilfældet tilbage i starten af november måned?

- Det var hektisk. Det var lidt fra den ene dag til den anden, at jeg blev en del af det her, men det var en rigtig god oplevelse. Folk tog godt imod mig, og jeg følte mig som en del af holdet, allerede da jeg trådte ind og mødte dem første gang.

En uge efter din lyndebut mod Herstedøster IC brækkede du hånden, og måtte se til fra sidelinjen resten af året. Hvordan oplevede du den tidlige modgang?

- Det var enormt ærgerligt. Jeg mistimede en bold, så jeg ikke fik spændt op i hånden, og så knækkede knoglen desværre midtover. Det var min manglende rutine, der gjorde sig gældende. Spillet går lidt hurtigere her, end hvad jeg har været vant til.

Du er nu tilbage, både på træningsbanen og i kamp. Hvilke personlige mål har du sat for de kommende måneder i Odense Q?

- Jeg vil rigtig gerne blive ved med at udvikle mig som keeper, og lige nu skal jeg bare fokusere på at danne mig nogle erfaringer og få noget rutine. Jeg kan heldigvis lære en hel del af Sarah. Længere ude i fremtiden vil jeg rigtig gerne – hvis det er muligt - prøve at spille i udlandet, og meget gerne i England.

På lørdag spiller Odense Q’s 3F Liga-tropper træningskamp på hjemmebane mod svenske IFK Kalmar. Der er kickoff kl. 13:00 på bane 1.

Luk