Menu

Helena Vigen: En god afslutning

image - Selvom det ikke altid går vores vej, så kæmper og forsøger vi altid det bedste, vi kan. Og man gør det rigtig meget for hinanden og for det fællesskab, der er på holdet, fortæller Helena Vigen.
22. juni 2018 kl. 15:43
I sin sidste halvsæson i klubben løb Helena Vigen med titlen som Forårets Fighter i Odense Q. Få hendes reaktion på kåringen og den svære afsked med holdkammeraterne her.

Stærk modstand i slutspillet og pokalturneringen har betydet, at Odense Q’s 3F Liga-tropper dette forår har måttet kæmpe hårdere end nogensinde før. Og én af de spillere, der har udmærket sig særligt i den kategori, er højreback Helena Vigen.

Med en uortodoks blanding af fysik, fight og dribleglæde har hun spillet sig ind i Odense Q-fansenes hjerter, og søndag kunne hun krone en flot sæson med titlen som Forårets Fighter i klubben efter en online afstemning blandt spillere, trænere, ledere og fans. Hendes fight på begge backpladser har været forbilledlig, og det er derfor også med stor ærgrelse, at vi i den kommende sæson må undvære Helena, som henover sommeren flytter til København.

Vi har taget en snak med Forårets Fighter om kåringen og om afskeden med veninderne i Odense Q.


Søndag blev du kåret til Forårets Fighter i Odense Q. Hvordan føltes det?

- Det var dejligt, det var det virkelig. Jeg synes også, at jeg har kæmpet for det, og det var rart at få bekræftet det på den måde. Det var en god afslutning på min tid herovre.


Hvordan har du oplevet din egen udvikling i løbet af foråret?

- Jeg kan helt klart mærke, at jeg har udviklet mig som fodboldspiller. Både for mig personligt og for holdet har det været en hård sæson, men vi har også udviklet os og lært rigtig meget af de op- og nedture, vi har haft sammen.


Henover sommeren flytter du til København, og søndagens kamp blev derfor din foreløbigt sidste i Odense Q-trøjen. Hvad tager du med dig fra din tid i klubben?

- Jeg har selvfølgelig fået en masse gode veninder, som jeg håber, jeg kan holde kontakten med. Og rent fodboldmæssigt har jeg jo lært sindssygt meget. Jeg har virkelig fået meget ud af at komme over og spille på et højere niveau, end jeg havde været vant til.


Hvad er dine planer for næste år – både på og uden for banen?

- Jeg skal forhåbentlig spille videre i en klub derovre, og jeg har snakket lidt med én allerede. Og så skal jeg ellers bare studere videre til lærer i København.


Hvad kommer du til at savne mest?

- Pigerne på holdet, helt sikkert. Vi har et sindssygt godt sammenhold i truppen, og alle vil det virkelig. Selvom det ikke altid går vores vej, så kæmper og forsøger vi altid det bedste, vi kan. Og man gør det rigtig meget for hinanden og for det fællesskab, der er på holdet.


Har du en sidste besked til dine nu forhenværende holdkammerater?

- Jeg vil bare sige tusind tak for to gode år. Jeg er simpelthen så beæret over at få lov at lære alle sammen at kende og være en del af holdet. Og så håber jeg, vi snart ses igen, og at vi en dag får mulighed for at spille mod hinanden.


Det var de sidste ord i denne omgang fra Forårets Fighter i Odense Q. Vi takker Helena for en stærk, helhjertet indsats i den bordeauxrøde trøje, og vi ønsker hende alt det bedste i fremtiden.

Luk