Et veloplagt Odense Q-hold var tæt på at drille titelkandidaterne fra Brøndby...

Odense Q-Brøndby 0-2

(70) Nicoline Sørensen

(83) Nicoline Sørensen

Lørdag eftermiddag var der lagt op til en af sæsonens allersværeste opgaver på hjemmebanen i Odense, da mesterskabskandidaterne fra Brøndby kiggede forbi. Selvom gæsterne led sæsonens første pointtab i sidste weekend, da man spillede uafgjort med Fortuna Hjørring, toppede de stadig tabellen, og der kunne derfor ikke herske nogen som helst tvivl om udeholdets favoritværdighed forud for dagens opgør.

Kampen startede i et højt tempo med talrige dueller på midten af banen. Brøndby satte sig på boldbesiddelsen, uden at man kom frem til de helt åbne chancer takket være et disciplineret, aggressivt Odense Q-pres på gæsternes teknisk stærke midterakse. Flere gange i løbet af det første kvarter fik brøndbyerne kombineret sig forbi den odenseanske defensiv, men formåede ikke for alvor at true en velspillende Camilla Simonsen i målet. Som kampen skred frem, fik hjemmeholdet bedre fat - både i opspillet og i de løb og afleveringer, som halvlegen igennem lå og truede Brøndbys bagkæde. Gæsterne fastholdt imidlertid det spillemæssige overtag, alt imens deres offensive spil steg i tempo. Det skabte dem et par store tilbud hen imod første halvlegs slutning, hvor målvogter Simonsen var tvunget i aktion ved flere lejligheder. Fem minutter før pausefløjt var hun dog prisgivet, da Brøndby – efter et flot gennembrud på venstrekanten – kom frem til en hovedstødsafslutning på kanten af det lille felt. Det ellers veldrejede hovedstød tog bagstolpen, og Odense Q-defensiven var hurtigt over den farlige ripost. Således kunne holdene gå til pause ved stillingen 0-0 efter 45 minutter med masser af tempo og tænding.

Fra anden halvlegs start var det igen gæsterne, som i store perioder sad på spillet, og godt 10 minutter inde i anden halvleg traf de igen træværket – denne gang overliggeren – på en fornem afslutning af Julie Tavlo fra kanten af feltet. Trods gæsternes chancer var kampen stadig åben på vid gab, og odenseanerne lykkedes i flere omgange med at true de huller, som brøndbyernes offensive pres efterlod. Med godt 20 minutter tilbage af kampen var overraskelsen inden for rækkevidde, men den forhåbning blev slukket for en stund, da Odense Q-defensiven fejlbedømte et langt indkast, hvilket indskiftede Nicoline Sørensen drog fordel af ved at banke Brøndby i front. Værterne var dog ikke lang tid om at svare igen, da de blot syv minutter efter opstillede skydetelt i gæsternes straffesparksfelt. På få sekunder blev det til en lille håndfuld afslutninger fra klos hold, men ingen af dem havde held med at trænge igennem muren af spillere foran mål. Det endte med at blive odenseanernes bedste tilbud i kampen, og i stedet for en udligning kunne gæsternes super-sub, Nicoline Sørensen, få minutter efter udbygge føringen med et solidt venstrehug efter flot forarbejde i brøndbyernes højreside. En hård skæbne for et bravt kæmpende hjemmehold, der på alle leder og kanter havde holdt kampen åben, og som med den rette mængde held og kynisme kunne have taget point med fra opgøret. Marie Maj Madsen løb med titlen som Woman of the Match.

Næste kamp i 3F Ligaen er på udebane mod brøndbyernes titelrivaler fra Fortuna Hjørring. Den bliver spillet lørdag den 8. oktober med kampstart kl. 16:00 på Bredbånd Nord Arena.