Menu

60 piger til funktionel træning på Stjernespillerskolen

image - Først og fremmest er det et vigtigt mål for træningen, at pigerne kommer ud og møder hinanden på tværs af klubberne, fortæller Nanna Mortensen.
15. januar 2019 kl. 14:23
Nanna Mortensen fortæller om opstarten på et funktionelt træningsforløb for 60 dedikerede piger på TOQ Stjernespillerskole.

Fredag den 4. januar tog U10-14 pigerne på Team Odense Q's Stjernespillerskole hul på et spændende træningsforløb hos fysioterapeutklinikken FTO. Temaet er funktionel træning, og det 8 uger lange forløb har til formål at introducere pigerne til skadesforebyggende træning og til den atletiske træning, de som fodboldspillere skal prøve kræfter med i de kommende år.

I artiklen her kan du læse mere om træningsforløbet og om Odense Q-spiller Nanna Mortensens centrale rolle heri.

Skal øge kropsbevidstheden

For tredje år i træk har TOQ Stjernespillerskole arrangeret funktionel vintertræning, og i 2019-udgaven er det med Odense Q's Nanna Mortensen som en del af et kompetent instruktørteam bestående af uddannede fysioterapeuter og eliteidrætsudøvere.

- Først og fremmest er det et vigtigt mål for træningen, at pigerne kommer ud og møder hinanden på tværs af klubberne. Og så handler det ellers om at øge pigernes kropsbevidsthed og vise dem, at det ikke kun er på banen – men også i et træningscenter – at man kan udvikle sig som fodboldspiller, fortæller Nanna om målet med den funktionelle træning.

Den fodboldmæssige kobling

Ud over at være elitespiller i Odense Q og snarlig færdiguddannet fysioterapeut har Nanna Mortensen også værdifuld hands-on erfaring fra rollen som assistenttræner ved DBU's U14-talentsamlinger på Fyn. Med sit omfattende indblik i fodboldens fysiske og fodboldmæssige aspekter er hun derfor et ideelt match til de nysgerrige og træningsivrige elever på Stjernespillerskolen.

- Jeg kender alt til øvelserne og har som ungdoms- og seniorspiller mærket dem på egen krop. Det betyder også, at jeg kan sætte mig ind i de udfordringer, som pigerne kan opleve undervejs, og jeg kan give dem en feedback, som relaterer sig til deres fodboldspil, forklarer hun.

Flot fremmøde

Der var rekordstor tilslutning til årets første samling den 4. januar, da hele 60 piger var mødt op for at tage del i den funktionelle træning.

- Det var en super god måde at komme i gang på. Jeg synes, at pigerne gik rigtig godt til den, og det var dejligt at se så mange være med. Det er nogle søde piger, som virker til at være godt motiverede, så jeg glæder mig meget til de kommende ugers træning med dem. Jeg håber, vi til slut kommer til at se en klar progression i forhold til pigernes kropsbevidsthed, og at de samtidig kan mærke, det har bidraget til deres udvikling som fodboldspillere. Og så håber jeg selvfølgelig, at vi får nogle gode oplevelser sammen og en masse nye bekendtskaber, der kan bruges fremadrettet, slutter Nanna Mortensen, som denne weekend tager hul på sæsonforberedelserne med Odense Q's 3F Liga-hold.

Du kan holde dig orienteret om Stjernespillerskolens pigetilbud ved at følge med på Team Odense Q's Facebook side.

Læs også: 

Til afslutning med Stjernespillerskolen

Højt niveau og stor tilslutning til TOQ Teknikskole

90 stærke piger til TOQ Sommercamp 2018

Luk