Menu

90 stærke piger til TOQ Sommercamp 2018

image
20. august 2018 kl. 15:07
Læs om årets TOQ Sommercamp, og se alle videoerne fra en begivenhedsrig fodbolduge i Marienlyst.

I uge 32 indtog TOQ Sommercamp for femte år i træk fodboldbanerne i Boldklubben Marienlyst, hvor 90 seje pigespillere var klar til en uge med fuldt fokus på fodbolden. Læs vores reportage og se de fem videoer fra campen, som pigerne selv var med til at producere i ugens løb.

Et toptunet trænersetup

Rammen var sat til en fantastisk uge med et kompetent og varieret trænersetup bestående af i alt 16 trænere. - Et så stort antal af trænere betyder, at pigerne gennem hele ugen kan blive set og coachet på den bedste måde, hvilket hvert år giver positiv feedback, fortæller campkoordinator Morten Jensen.

Jeppe Abel og Kristoffer Johansen, begge UEFA A-licenserede trænere, havde skruet et program sammen, der gennem ugen byggede på pigernes fodboldfaglighed. Og i tillæg var der i år ”hjemmeopgaver” med jongleringer og footwork, da dette for altid vil være et Team Odense Q-varemærke.


Ugen bød også på besøg fra en række prominente gæstetrænere. Blandt gæsterne var Søren Ravn, Serge Bodjo og førnævnte Kristoffer Johanssen, der gav hvert deres oplæg til dagens tema, inden de gik med ud på banerne og fyrede et godt træningspas af sammen med pigerne.


Mathilde Jessen: - Fedt at opleve pigernes nysgerrighed

Årets camp kunne også bryste sig af at have en flot buket af elitespillere med som faste trænere til at guide pigerne gennem ugens aktiviteter. 4 spillere fra Odense Q 3F Liga, 3 spillere fra TOQ U18 DM, 3 spillere fra TOQ U18 Liga og 2 spillere fra TOQ U16 Liga. Mathilde Jessen, der spiller for Odense Q i 3F Ligaen og som sidste år tog hul på sin trænerkarriere under et skadesforløb, havde følgende at sige om oplevelserne på årets camp:

- Det var nogle piger, der virkelig ville fodbolden, og de var ikke bange for at stille gode og kritiske spørgsmål til os. Som træner er det vildt fedt at opleve pigernes nysgerrighed og mærke, at det for dem heller ikke bare skal være sjov og ballade, det hele. Det var mega sjovt at være med som træner, og jeg er rigtigt glad for, at vi kan have sådan et arrangement her i Odense.



Sundhedsdag med styrketræning og smoothies

Ud over fodbold bød onsdagen også på sundhedsdag, der er udsprunget af et samarbejde mellem sundhedssektorerne i Odense Q og Team Odense Q. De to klubber var repræsenteret ved hhv. Kevin Trigalo og Jesper Buris Høgh, og sammen havde de planlagt en dag med masser af koordinations- og styrkeøvelser. De foretog ligeledes en række tests, der fortalte, at pigerne på campen var i god form, og at de var ”overraskende stærke” af deres alder, som de 2 fysioterapeuter udtrykte det.


Sundhedsdagen bød også på besøg fra diætist Martin, der fortalte om sund kost, inden han bød pigerne til køkkenredskaberne, så de selv kunne kreere deres egen juice, smoothies, salater og morgenmad. En stor oplevelse for mange af pigerne, der på dagen fik smagt på blandt andet ingefær, gurkemeje, spinat, rødbede med mere.


En fantastisk uge

Alt i alt en fantastisk uge med højt humør og flot fodbold samt en masse gode relationer mellem pigerne på tværs af klubberne. Se også videoerne fra torsdagens og fredagens strabadser, der bl.a. byder på jonglering med tennisbolde og en række spændende interviews med Sommercampens trænerteam.

Luk